fredag 17 augusti 2007

Howlin' Pelle

Var en riktigt bra sommarpratare. Perfekt musikval också. Alex Chilton, Plastic Bertrand, Dion, The Knack, The Damned, AC/DC, Louis Armstrong etc.

Bäst i år tillsammans med Sture Linnér och kanske Plura. Och det stödde nog min tes om att man i princip, med vissa undantag, kan kolla på låtlistorna huruvida sommarvärdarna har något att säga eller ej. Om man har chansen att spela vad man vill under en och en halv timme men ändå spelar typ Van Morrisons Brown Eyed Girl , Ted Gärdestad eller något av de mest uttjatade klassiska styckena etc så är man förmodligen inte överdrivet musikintresserad, och således inte intresserad av särskilt mycket annat intressant heller.

Filippa Reinfeldt toppade t.ex med Jimmy Jansson, Celine Dion, Mary J Blige/U2 (uuuuh) och Sarah Brightman. Men å andra sidan överraskade hon och spelade Ti Sento med Matia Bazar, en helt fantastisk låt. Och inte helt given kanske.

Och på tal om Pelle så var ju kanske inte nya Hives-singeln Tick Tick Boom någon jättehöjdare. Alla deras låtar låter alltid likadana, nästan samma riff, ingen melodi i verserna och möjligen en okej refräng. Alltid bra titlar dock. Känns som om den mesta energin i The Hives åt till det visuella.

Inga kommentarer: