måndag 11 juni 2007

Elektronisk sorg

Nytt soundtrack när Sverige sörjer

På Sveriges Radio finns regler för hur det ska låta när hela nationen sörjer, ett soundtrack till Sverige i sorg. Nu finns även en alternativ version, en vision i form av en ny, elektronisk låtkatalog som radioprogrammet Ström i P2 låtit samtida svenska electronicaartister ta fram.


Från en artikel i SVD.

Frågan är ju bara vem som lyssnar på radio i allmänhet och musik i synnerhet i sådana situationer? Det är väl snarare så att man följer teves extrasändningar maniskt alternativt uppdaterar tidningarna på Internet frenetiskt. Radio känns rätt 50-tal. Skulle dock vara spännande att höra låtarna.

4 kommentarer:

Redaktör Slätt sa...

Gammal radiostory då från back in the days på detta tema.

Estonia sjunker. Första låten efter nyheterna: Robban Broberg: Vatten, stan é full av vatten..." Sådär smart. Därför finns det en sjuk massa regler vid större katastrofer och på alla radiostationer inom P4 finns ett litet skåp med nödskiva om statsminister eller kungen skulle dö, för att undvika såna fadäser... det är typ panflöjtmusik.

Yo-Nas sa...

Jag förstår poängen, men är det inte bättre att bara sända nyheter?

Och jag tror iofs jag hellre skulle vilja höra något peppigt om något deppigt har hänt. Typ fransk filterhouse, men den kan ju få vara instrumental så man inte riskerar misstolkningar av texter kanske.

Anonym sa...

onödigt att göra nåt som inte kommer användas.

Yo-Nas sa...

det är bara tre månder minus en dag till elfte september! vem vet vad som händer då!