tisdag 25 mars 2008

"Bonus Jonas"!

Jonas Brothers
”Jonas Brothers”
(Hollywood Recordss)
Betyg: 3

En troende och sjungande brödraskara? Vi har sett flera sådana konstellationer i musikhistorien. Men Jonas Brothers liknar varken Osmonds eller Herreys. Bröderna Nick, 15, Joe, 18 och Kevin, 20 har en pappa som både är präst och manager och de ber en gemensam bön innan sina konserter. Men Jonas Brothers klär sig inte i mormonoveraller och gyllene skor utan ser ut och låter som vilket ungt hungrigt rockband som helst.

Genom uppbackning av Hollywood Records, ett bolag som ägs av Disney, skapar Jonas Brothers just nu tonårshysteri i USA. Alla tidningar jag öppnade under en reportageresa i USA uppmärksammade Jonas Brothers. Precis som sextiotalets Monkees får Jonas Brothers i höst även sin egen TV-serie. Och bandet har en fjärde lillebror som av fansen fått smeknamnet ”Bonus Jonas”. Lita på att han blir en Jimmy Osmond så småningom.

Musikaliskt ligger Jonas Brothers någonstans mellan ett poppigare Green Day och The Knacks ”My Sharona”. Men Jonas Brothers hittills största hitlåt ”S.O.S” låter allra mest som Roxette. I den låten försöker Nick Jonas till och med sjunga som Per Gessle.

Jan Gradvall

2 kommentarer:

Neandertal-bloggaren sa...

fattar inte i alla skivrecensioner så ska de alltid nyttja 80% av texten till att berätta vem det är de recenserar, sen kanske 20% max av hur det låter.

Anonym sa...

If you suffer from hair loss, hair implants may be one way to help you.
[url=http://www.hair-restoration-surgery.com/]hair restoration surgery[/url]