fredag 11 januari 2008

Frågan är bara vilken av kons fyra magar man ska använda?

Komage med gröna ärtor
Ingredienser
Beräknat för 5 portioner
3 liter vatten
1 1/4 dl komage
5 st små plommontomater, klyftade
10 st vitlöksklyftor
2 tsk havssalt
1 1/2 dl socker
1 dl vatten
2 1/2 dl olivolja
1 st fänkål, finskivad
12 st salladslökar
1 st selleristjälk, diagonalskivad
200 g rökt fläsk, helst med ben, i bitar
2 1/2 dl vitt vin
1 dl vitvinsvinäger
7 1/2 dl kycklingbuljong
4 st små gröna äpplen, skalade, i stora bitar
2 1/2 dl gröna ärtor, färska el. djupfrysta
2-3 tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vitvinsvinäger


Inga kommentarer: